over mij

Als ik het kan, kan jij het ook!

In 2003 kreeg ik de mogelijkheid om een uitzendorganisatie op te zetten en als vestigingsmanager aan de slag te gaan. Met veel enthousiasme heb ik deze functie vormgegeven en uitgevoerd. Ik werkte in een leuk team, het was dichtbij huis en later ook goed te combineren met de zorg voor mijn twee jongens. Maar na een aantal jaren merkte ik dat ik minder energie uit mijn werk haalde, minder enthousiast werd en minder bevlogen was.

De eerste vraag die mij tijdens een coachsessie gesteld werd was: “Wat vind je leuk aan je werk?” Het feit dat ik hier geen antwoord op wist te geven baarde mij onmiddellijk zorgen maar opende ook mijn ogen: hier moet ik iets mee! Tijdens dit coachtraject leerde ik mezelf kennen: wat vind ik belangrijk, wat motiveert mij en wat wil ik bereiken? Maar ook: wat houdt me tegen? De TMA talentenanalyse was onderdeel van dit traject. Deze gaf mij een confronterend inzicht: ik had helemaal geen ambitie om een leidinggevende rol te vervullen! Dus daar zat een grote energielek. Het luisteren naar werkzoekenden en het doorvragen op hun motivatie was voor mij iets heel natuurlijks en gaf mij juist heel veel energie. Dat was in mijn talentenanalyse terug te lezen als empatisch vermogen. Deze bewustwording en ervaring wat werken in je talent met je doet (lees ook: het niet werken in je talent) wakkerden mijn enthousiasme aan. Wat als iedereen in zijn talent zou kunnen werken? Wat zou dat voor medewerkers en organisaties betekenen? De eerste aanzet tot gerichte keuzes en stappen in mijn loopbaan werden gezet.

“Als ik het kan, kan jij het ook.” Met die overtuiging ben ik tot op vandaag aan het werk. Mijn missie is om mensen de regie te laten nemen over hun eigen loopbaan. Als je weet wat je wilt, kun je jezelf sturen. Zo neem je verantwoordelijkheid, kom je in beweging, behoud je je werkgeluk. Het maakt je ook minder afhankelijk van wat je overkomt.

kennis & capaciteiten

Gediplomeerd Loopbaanbegeleider / -coach (Fontys)
Gecertificeerd TMA Expert
Cultureel Antropoloog (KUN)

talenten & competenties

Geduldig, intuïtief, inlevingsvermogen, analytisch,
aandacht voor details, doelgericht, luisteren,
kwaliteitsgericht, coachen.